Om Tottes Event

Tottesevent startade 2014, men jag har pysslat med olika saker under åren. Teatern har jag hållit på med i hela livet, men 1995 fick jag möjligheten att jobba med Forumsteater på heltid, med forumteatergruppen Jokrarna i Borås, vilket var nyttigt och lärorikt.

Jag fick sen möjlighet att utveckla forumsteatern själv. 1997 startade jag själv en Forumsteater grupp på Fritidsgården tillsammans med 7 tjejer från Forsheda som hette Katastrof som var aktiva under 7 år och ca 300 föreställningar, efter det har det blivit en del andra grupper och många tillfällen där jag har lärt ut Forumsteater och Dilemman. Jag har även uppträtt vid olika tillfällen under åren, bla., revy, Cirkus och Fars.

Cirkusen fick jag möjligheten att gå på en kurs på Wendelsbergs folkhögskola och lära mig hur det fungerade. Det var något jag fastnade för och tänkte att det kan jag utveckla. Jag fick flera förfrågningar om jag kunde komma och lära ut Cirkus. Jag insåg att det här är nog något som skulle passa mig. Jag började köpa in lite Jonglerings saker, någon enhjuling och fick den felvända Cykeln.  Jag insåg snart att jag behövde köpa in mer Jonglerings saker och fler Cyklar, (idag har jag ett 60 tal Cyklar, och fullt med  Jonglering saker, två lager och för att få plats med alla sakerna och två släp. Jag var även med att ta fram en Cirkus väska åt Junis där man fick utbildning om man köpte väskan, en smart idé.

Det finns flera orsaker till varför jag startade Tottes Even. En stor del i det hela är att jag gillar att träffa folk och besöka nya platser. Den kanske viktigaste anledningen är att det är roligt att få lära ut och få visa hur sakerna fungerar. Det är en häftig känsla att få vara med och uppleva hur blyga barn till slut vågar sig upp på scenen och uppträder, man ser hur deras självförtroende växer. En sådan känsla är svårt att tävla emot och det är därför jag har valt att jobba med att lära ut och inte visa upp, jag ger hellre min tid att andra ska våga tro på sig själva.DSC_9307