Om Tottes Event

Tottes Event startade 2014, men jag har pysslat med olika saker genom åren. Teatern har jag hållit på med i hela livet, men 1995 fick jag möjligheten att jobba med forumteater på heltid. Jag började jobba med forumteatergruppen Jokrarna i Borås vilket var nyttigt och lärorikt.

Forumteater med Katastrof 

Jag fick sen möjlighet att utveckla forumteatern själv. 1997 startade jag själv en Forumteatergrupp på Fritidsgården tillsammans med sju tjejer från Forsheda som hette Katastrof som var aktiva under sju år och ca 300 föreställningar. Efter  det har det blivit en del andra grupper och många tillfällen där jag har lärt ut forumteater och dilemman. Jag har även uppträtt vid olika tillfällen under åren inom exempelvis revy, cirkus och fars.

 

Cirkusen och cyklar

Jag fick den stora möjligheten att gå på en kurs på Wendelsbergs folkhögskola och lära mig hur cirkus fungerade. Det var något jag fastnade för och som jag tänkte att jag kunde utveckla. Jag fick flera förfrågningar om jag kunde komma och lära ut cirkus. Jag insåg att det här är nog något som skulle passa mig. Jag började köpa in lite jongleringssaker, någon enhjuling och fick den första felvända cykeln. Jag insåg snart att jag behövde köpa in mer jongleringssaker och fler cyklar. Idag har jag ett 60-tal cyklar och fullt med jongleringssaker. Två lager behövs för att få plats med alla sakerna och två släp behövs för att transportera allt. Jag var även med och tog fram en cirkusväska åt Junis där man fick utbildning om man köpte väskan, en smart idé.

 

Vill att fler ska våga tro på sig själva

Det finns flera orsaker till varför jag startade Tottes Event. En stor del i det hela är att jag gillar att träffa folk och besöka nya platser. Den kanske viktigaste anledningen är att det är roligt att få lära ut och få visa hur sakerna fungerar. Det är en häftig känsla att få vara med och uppleva hur blyga barn till slut vågar sig upp på scenen och uppträder, man ser hur deras självförtroende växer. En sådan känsla är svårt att tävla emot och det är därför jag har valt att jobba med att lära ut och inte visa upp. Jag ger hellre min tid att andra ska våga tro på sig själva.